Smaakmaker Vinicius Junior verdient stuk minder dan collega's bij Real Madrid

Smaakmaker Vinicius Junior verdient stuk minder dan collega's bij Real Madrid

23 november - 16:14 Laatste update: 17:00
Primera División 0 Reacties

Opmerkelijk nieuws uit Spanje: Vinícius Júnior, dit seizoen de grote uitblinker bij Real Madrid, voetbalt nog voor een 'laag' salaris bij de Madrilenen. De 21-jarige vleugelspeler, dit seizoen al goed voor acht treffers in La Liga, speelt nog steeds voor hetzelfde honorarium als bij zijn eerste contract.

De Braziliaans international werd vier jaar geleden voor maar liefst 45 miljoen euro gekocht van Flamengo. In 2018 voetbalde de jongeling nog een seizoen in Brazilië. In zijn eerste seizoenen had de jongeling moeite om zijn stempel te drukken bij de Koninklijke. Sinds de terugkeer van de Italiaanse trainer Carlo Ancelotti, is de kleine dribbelaar uitgegroeid tot een bepalende speler bij de Spaanse grootmacht.

In gesprek met Cadena SER laat Vinícius weten nog voor dezelfde voorwaarden te voetballen, als bij zijn eerste contract dat hij tekende als zestienjarige. "Ik moet gewoon hard blijven werken. Veel spelers zouden betalen om hier te spelen. Ik maak me niet druk. Dit is de beste club ter wereld en ik wil hier nog heel lang blijven. Hij vervolgt: "Mijn vader en moeder vertellen mij ook: het belangrijkste is dat je kunt voetballen. Ik wil altijd spelen. Hoeveel geld ik verdien is natuurlijk belangrijk, maar niet het belangrijkste."

Ondanks dat het contract nog niet tussentijds opengebroken is, hoeft de Braziliaan het niet bepaald met een hongerloon te stellen. Naar verluidt verdient hij momenteel drie miljoen euro per jaar. Diverse Spaanse media schrijven dat Vini spoedig een nieuw contract kan ondertekenen, waarbij hij acht miljoen euro per jaar zal gaan toucheren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie