Reactie

'Yilmaz is onze trainer niet: alles wat gezegd wordt in het nieuws volg ik niet'

'Yilmaz is onze trainer niet: alles wat gezegd wordt in het nieuws volg ik niet'

03-09-2022 12:55 Laatste update: 12:55

Fortuna Sittard blijf ook na het ontslag van trainer Sjors Ultee in een diepe crisis verkeren. De vijfde wedstrijd van het seizoen ging vrijdag tegen FC Utrecht (3-4) ook verloren. Volgens Isitan Gün, voorzitter van Fortuna Sittard, is er geen sprake van dat de veelbesproken Burak Yilmaz de trainer is.

Na het gedwongen vertrek van Ultee uit Sittard, wordt Yilmaz nadrukkelijk naar voren geschoven als speler/coach bij de Limburgers. "Het is niet waar dat hij de trainer is", vertelt Gün bij de NOS. "Na het ontslag van Ultee zijn we met de hele staf gaan zitten. En totdat we een nieuwe coach aanstellen, hebben we iedereen zijn hulp nodig.

De preses benadrukt de situatie 'niet zo gek te vinden'. "Zolang er geen hoofdcoach is zullen spelers met leiderschapskwaliteiten hun steentje bijdragen om de club verder te helpen." Twijfels van de aan te stellen hoofdtrainer over de aanwezigheid (én de grote vinger in de pap) van Yilmaz heeft Gün niet. "Iedere coach wil zo'n speler in zijn selectie."

De onrust in de media laat de voorzitter aan zich voorbijgaan. "Alles wat er gezegd wordt in het nieuws volg ik niet. Ik neem geen advies aan van mensen die geen onderdeel hiervan zijn. We zijn verantwoordelijk voor onze eigen beslissingen. De enige mensen waarvoor ik mij verantwoordelijk voel, zijn de mensen die geïnvesteerd hebben in de club en dat zijn ook de fans."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!