Reactie

'Van der Sar, Hamstra en Huntelaar komen heel basale afspraken niet na'

'Van der Sar, Hamstra en Huntelaar komen heel basale afspraken niet na'

03-09-2022 12:32

De tijdelijke transfer van Lucas Ocampos van Sevilla naar Ajax houdt nog altijd de gemoederen bezig. Mike Verweij, Ajax-clubwatcher namens De Telegraaf, onthult dat het technisch kader van de Amsterdammers 'basale afspraken' niet nakwam en het maar een haartje had gescheeld of de Argentijn was naar Engeland verkast.

Na een razendsnelle transfersoap werd Ocampos op 31 augustus om 23.55 uur gepresenteerd als nieuwste Ajax-aanwinst. De linksbuiten is op huurbasis overgenomen van Sevilla. H2 - Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar - en Edwin van der Sar wilden Ocampos aanvankelijk voor twintig miljoen euro definitief inlijven. "Het is nog wel even een dubbeltje op z'n kant geweest", stelt Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

"Ajax stuurde hem dus terug, omdat Hamstra, Huntelaar en Van der Sar zich aan heel duidelijke afspraken met de raad van commissarissen niet hadden gehouden. Het waren heel basale dingen. De RvC zei: 'Als je je daar niet aan kunt houden, stuur hem maar terug'. Er wordt meestal wel een marge gesteld wat je kunt betalen aan salaris plus transfersom. Die 45 miljoen euro die het zou gaan kosten, was natuurlijk veel te gortig."

Uiteindelijk besloot Sevilla de aanvaller voor vijftien miljoen euro aan te bieden, maar ook daar was de raad van commissarissen niet in geïnteresseerd. "De RvC wilde alleen huren. In de tussentijd kwam er een grote Engelse club, Leicester City, tussendoor. Gek genoeg wilde Ocampos, die als een klein jongetje was behandeld en teruggestuurd was naar Spanje, toch heel graag bij Ajax spelen. Hij wilde per se naar Ajax", aldus de journalist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!