Club Brugge-coach blikt vooruit op CL-duel, opponent Leipzig heeft coronauitbraak

Club Brugge-coach blikt vooruit op CL-duel, opponent Leipzig heeft coronauitbraak

23 november - 15:48 Laatste update: 15:56
Champions League 0 Reacties

Als Club Brugge woensdag een punt pakt op bezoek bij RB Leipzig, kwalificeert de ploeg van trainer Philippe Clement zich voor Europees voetbal in 2022. De uitwedstrijd bij KV Mechelen van afgelopen vrijdag ging met 2-1 verloren. Ondanks de mislukte generale repetitie, ziet Clement mogelijkheden voor een resultaat in Leipzig.

De trainer gaat tijdens de persconferentie, voorafgaand aan de ontmoeting met de Duitsers, in op de verliesbeurt en geeft aan dat 'de knop omdraaien niet gemakkelijk was', maar hij tegelijkertijd 'een goede reactie zag op de training'. Hij vervolgt door te stellen dat 'niet alles in vraag moet worden gesteld na de tweede nederlaag in de competitie'.

Met een zege in Leipzig dingt de ploeg uit Brussel zelfs nog mee naar overwintering in de Champions League. Coach Clement blikt vooruit tijdens de persconferentie: "We spelen om te winnen. En als je dat doet, kan het nog een crazy verhaal worden in de Champions League en speel je normaal voor de tweede plaats in Parijs. Maar we denken stap per stap."

"Deze wedstrijd is erg belangrijk: als we drie maanden geleden dit scenario hadden besproken, dan zou niemand gedacht hebben dat we ons morgen zouden kunnen kwalificeren", vervolgt hij. Met een punt kwalificeert Club Brugge zich voor Europa League-voetbal, met een overwinning behoort overwintering in het miljardenbal nog tot de mogelijkheden. Gezien de aanwezigheid van grootmachten Manchester City en Paris Saint-Germain in poule A, zou dat een prestatie van formaat zijn.

Dinsdagochtend werd duidelijk dat hoofdtrainer Jesse Marsch van RB Leipzig de wedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan: hij is besmet met het coronavirus. Datzelfde geldt voor keeper Péter Gulácsi, meldt de Duitse club op zijn website. Assistent-trainer Marco Kurth zal ook niet afreizen naar Brugge, wegens nauw contact met een met corona besmet persoon verblijft hij ook in quarantaine. Assistent Achim Beierlozer zal woensdag als eindverantwoordelijke op de bank plaatsnemen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie