Reactie

Te Kloese over verschillen in transfersommen: 'Moeten naar Ajax-niveau toe'

Te Kloese over verschillen in transfersommen: 'Moeten naar Ajax-niveau toe'

03-09-2022 11:32
1

Dennis te Kloese heeft in gesprek met Feyenoord TV teruggeblikt op de totstandkoming van de transfer van Tyrell Malacia. De algemeen directeur van de Rotterdammers stelt dat de transfer in een stroomversnelling terechtkwam toen Manchester United zich meldde. Daarnaast gaat de beleidsbepaler in op de verschillen tussen de transfersommen die Ajax-spelers opleveren ten aanzien van spelers van de Stadionclub.

Feyenoord heeft een hectische transferperiode achter de rug, waarin liefst vijftien spelers werden aangetrokken en maar liefst negen (basis)spelers vertrokken achter De Kuip. Dat de formatie van Arne Slot er goed opstaat, blijkt uit de uitgaande transfers. Malacia maakte in juli de overstap naar de ploeg van manager Erik ten Hag voor maximaal zeventien miljoen euro. "Hij is een goed voorbeeld", stelt Te Kloese in gesprek met het clubkanaal.

"Het was een heel belangrijke transfer voor Feyenoord, gezien de financiële positie van de club en waar we stonden. Zo'n transfer is bijzonder. Er was serieuze interesse van Lyon." Manchester United was echter de kaper op de kust. "Ik werd gebeld door John Murtough en hij vroeg me: 'Is er nog een mogelijkheid om over jullie speler te praten?' Wij zaten een beetje vast met wat wij wilden en wat Lyon wilde bieden. Ik denk dat het voor een speler heel lastig is om nee te zeggen tegen een club als Manchester United. Die onderhandelingen namen een sneltreinvaart. Zij kwamen met een bedrag waarvan wij op dat moment dachten dat het de juiste waarde was."

Naarmate de transferperiode vorderde kwamen er steeds hogere bedragen op tafel voor spelers en voor Ajacieden in het bijzonder. Te Kloese weet wel waar het verschil vandaan komt. "Een groot gedeelte heeft ermee te maken dat Ajax consequent gepresteerd heeft op Champions League-niveau. Daardoor ligt die waardering op een ander niveau dan als je op Conference League-niveau acteert. Daar moeten we naar toegroeien en dat is ook onze ambitie hebben om die stap te durven maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!