Transfernieuws

De Jong over interesse in Gakpo en Sangaré: 'Het duurde uiteindelijk te lang'

De Jong over interesse in Gakpo en Sangaré: 'Het duurde uiteindelijk te lang'

03-09-2022 11:00 Laatste update: 12:06
1

John de Jong kijkt bij PSV terug op een drukke, maar geslaagde transferperiode. De technisch directeur van de Eindhovenaren erkent dat er concrete interesse was voor Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo en stelt het goed gedaan te hebben.

In de avond van 31 augustus ontstond er concrete interesse in de twee sterkhouders. "Het einde was wel hectisch en complex", zegt De Jong bij PSV TV. Ze hadden interesse voor Ibrahim. Uiteindelijk werd Chelsea echter niet concreet en ebde dat weer weg."

De Jong stelt dat de afwegingen rondom de eventuele transfers van Gakpo en Sangaré 'niet altijd eenvoudig waren'. "Dat moet je goed afwegen met elkaar, samen met de RvC en de directie. We waren met z'n allen bij elkaar. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben."

Manchester United was, naast Leeds United en Southampton, concreet voor de Ivoriaanse sterkhouder op het middenveld. "Ze maakten hun interesse kenbaar. Maar daarna duurde het lang. Uiteindelijk hebben we als directie tussen de wedstrijden tegen Rangers gesprekken gevoerd met United. Toen leek het concreter te worden, maar dat ebde weg en aan het einde van de window was de optie om hem aan United te verkopen er niet meer."

De technisch directeur van Leeds United reisde later nog af naar Eindhoven om over een transfer van Gakpo te praten. Tot een akkoord kwam het niet. "Iedereen weet dat een club ieder jaar een uitgaande transfer moet doen. Dat zit in de begroting. Maar uiteindelijk is er ook niet zo'n goed bod op tafel gekomen dat wij écht hebben overwogen om hem te laten gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!