Nieuws

Viergever teleurgesteld in eigen fans: 'Het mag gewoon niet gebeuren'

Viergever teleurgesteld in eigen fans: 'Het mag gewoon niet gebeuren'

03-09-2022 07:26 Laatste update: 07:33

FC Utrecht-aanvoerder Nick Viergever is teleurgesteld over de gang van zaken rondom de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht. Het door Utrecht gewonnen duel (3-4) werd ontsierd door wangedrag van de supporters.

Het Eredivisieduel werd tot tweemaal toe stilgelegd wegens wangedrag van de supporters. In de 55e minuut werd er vanuit het uitvak vuurwerk richting het veld gegooid. Twintig minuten later was het weer raak toen de Fortuna-aanhang bekers op het veld gooide. Voor de camera van ESPN beschermt Viergever de Utrecht-supporters niet en geeft hij zijn duidelijke mening. "Het is altijd een klein groepje wat het verpest voor de menigte," begint de verdediger. "Het mag gewoon niet gebeuren. Laten er maar goede maatregelen komen. Dit moet weg bij het voetbal." Over het bier-gooiende publiek was de mandekker ook niet te spreken. "We zeggen wel het is een plastic bekertje bier, maar waar gaat het om. Dat je bier gooit naar mensen is een stukje normen en waarden."

Viergever is over het spel wel te spreken. De 33-jarige verdediger zag dat zijn ploeg de touwtjes in handen nam en verdiend met de punten huiswaarts keerde. "In de eerste helft geef je niks weg. Je moet nog wat overtuigender aan de bal worden en we waren soms wat te gehaast. Maar er zaten goede dingen in. We moeten op deze voet verder gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!