Waanzinnige statistieken: Tadic creëert meer kansen in CL dan Messi en Mbappé

Waanzinnige statistieken: Tadic creëert meer kansen in CL dan Messi en Mbappé

23 november - 14:59 Laatste update: 15:07
Champions League 0 Reacties

Dusan Tadic kan waanzinnige cijfers overleggen bij Ajax in de Champions League. Op 29-jarige leeftijd debuteerde de aanvoerder van de Amsterdammers pas in het miljardenbal en hij is sindsdien de speler die de meeste kansen wist te creëren.

Überhaupt zijn de statistieken van Tadic fantastisch: in 165 wedstrijden voor Ajax was de Serviër direct betrokken bij maar liefst 157 treffers. The Analyst rekent voor dat sinds het debuut van de aanvalsleider van Ajax in de Champions League er geen speler is die betere cijfers kan overleggen.

Tadic creëerde maar liefst 74 kansen en kwam tot 11 assists, uit open spel alleen. De prestatie kan beter in perspectief worden geplaatst, als de top-zes erbij wordt genomen. Internationale sterren als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Thomas Müller staan allemaal lager in het klassement dan de captain van de Godenzonen.

De Serviër staat tot nu toe op negen treffers voor Ajax in de lucratiefste Europese clubcompetitie. Hij deelt met oudgediende Patrick Kluivert de tweede plaats op de ranglijst van topscorers van Ajax in de Champions League. Hij hoeft alleen Jari Litmanen voor zich te dulden.

Ajax speelt woensdag een uitwedstrijd tegen Besiktas. De Amsterdammers zijn al zeker van de achtste finale, doordat de eerste vier wedstrijden allemaal winnend werden afgesloten. Voor de Amsterdammers valt, ondanks de kwalificatie voor de volgende ronde, nog flink wat te behalen: naast de overwinningspremie van 2,8 miljoen euro, kan Ajax met een punt de groepswinst veilig stellen. Daarnaast wordt de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst met een resultaat in Istanbul verbeterd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie