Nieuws

Klaiber pakt na Ajax-tijd andere rol bij Utrecht: 'Denk dat ik dat verplicht ben'

Klaiber pakt na Ajax-tijd andere rol bij Utrecht: 'Denk dat ik dat verplicht ben'

02-09-2022 15:35 Laatste update: 15:35

Sean Klaiber keerde deze zomer terug bij FC Utrecht en is klaar om te schitteren in de Galgenwaard. De 28-jarige rechtsback hoopt zo snel mogelijk minuten te kunnen maken voor de Domstedelingen.

Utrecht neemt het vrijdagavond op tegen Fortuna Sittard en als het aan Klaiber ligt, start hij direct in de basis. "Ik sta er fysiek goed op en kan starten", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik wil ook wel een hele wedstrijd spelen, maar dan kun je me op een gegeven moment van het veld afdragen. Ik ken mezelf. Ik ga volle bak. Ik heb in de voorbereiding wel alles meegedaan bij Ajax, maar ik heb dit seizoen nog geen enkele keer negentig minuten gespeeld."

Klaiber verruilde Utrecht in 2020 voor Ajax, maar is blij dat hij weer terug is op het oude nest. "Ik ben een Utrechter en ook al maakte ik de stap naar Ajax, Utrecht is nooit uit me weggegaan", aldus de rechtsback. "Ik kom altijd liever in Utrecht dan in Amsterdam. Daar is het superdruk. Ik wilde ook per se terug naar FC Utrecht. Er waren wel meerdere teams in mij geïnteresseerd, maar ik wilde terug naar mijn huis."

Nu hij terug is, stelt Klaiber dat hij een leider moet zijn binnen de Utrecht-selectie. "Ik denk dat ik dat wel verplicht ben. Het belangrijkste is wat je laat zien op het veld. Maar daarbuiten heb je ook een bepaalde status. Bij Ajax had je met Dusan Tadic een jongen, die het op het veld liet zien met ongelofelijke statistieken, maar ook als mens. De meeste mensen kunnen op hem zeuren, omdat hij wel eens gaat liggen op het veld en zo, maar deze man is een ongelofelijke winnaar. Ik heb alle respect voor hem", besluit de verdediger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!