Transfernieuws

Dijks officieel terug in de Eredivisie: 'Weet dat de competitiestart niet goed is'

Dijks officieel terug in de Eredivisie: 'Weet dat de competitiestart niet goed is'

02-09-2022 15:15

Vitesse heeft zich versterkt met de transfervrije Mitchell Dijks. De 29-jarige linksback liet de afgelopen transferperiode zijn contract ontbinden bij het Italiaanse Bologna en tekent nu voor één seizoen in Arnhem.

Dijks doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en belandde na huurperiodes bij sc Heerenveen, Willem II en Norwich City in 2018 bij Bologna, waar hij tot 78 wedstrijden kwam. "Ik heb vier prachtige jaren in Italië beleefd. De periode in Bologna had ik absoluut niet willen missen. De ervaringen die ik daar heb opgedaan neem ik nu mee terug naar Nederland, in het bijzonder naar Vitesse", vertelt Dijks op de clubsite. "Natuurlijk weet ik dat de competitiestart niet goed is geweest, maar we gaan samen strijden om het tij te keren. Met mijn kwaliteiten en ervaring wil ik daar zoveel mogelijk bij helpen."

Technisch directeur Benjamin Schmedes is erg blij dat Vitesse twee dagen na het verstrijken van de transferdeadline alsnog een defensieve versterking kan presenteren. "We waren nog op zoek naar een extra verdediger en zijn blij dat we de kans om Mitchell te contracteren hebben kunnen verzilveren. Hij beschikt over meerdere kwaliteiten en eigenschappen die wij nog graag aan onze selectie wilden toevoegen", aldus Schmedes.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!