'Ajax geïnteresseerd in op een zijspoor geraakte Luuk de Jong'

'Ajax geïnteresseerd in op een zijspoor geraakte Luuk de Jong'

23 november - 14:11 Laatste update: 14:23
Eredivisie 0 Reacties

De situatie van Luuk de Jong is onderwerp van gesprek in Spanje. Onder trainer Xavi lijkt de Nederlander niet langer op veel speelminuten te hoeven rekenen, een mogelijke (vroegtijdige) terugkeer bij Sevilla lijkt uitgesloten. Zeer opmerkelijk is dat Ajax genoemd wordt als mogelijke volgende bestemming voor de lange spits.

Het Spaanse dagblad La Razón schrijft over de vermeende interesse van Ajax om De Jong terug naar Nederland te halen. Sevilla staat niet onwelwillend tegenover een definitief vertrek van de aanvaller. Voorwaarde is wel dat de club die de Nederlander overneemt zijn honorarium van twee miljoen euro overneemt. Het contract van de op een zijspoor geraakte Nederlander loopt tot 2023 door bij de club uit Andalusië.

De vermeende interesse van Ajax is, zacht uitgedrukt, opmerkelijk te noemen. In een eerder stadium liet De Jong de optie om ooit terug te keren bij PSV open. De Oranje-international kon in Eindhoven uitstekende cijfers overleggen: in 204 wedstrijden was hij maar liefst 112 keer trefzeker. Een eventuele transfer naar Ajax zou saillant zijn.

De voorzitter van Sevilla, José Castro, was duidelijk over het voortijdig afbreken van de uitleenbeurt aan de Blaugranas: "Sevilla rekent niet op de terugkeer van De Jong in de winter." Duidelijk is dat de huurperiode, mede door het vertrek van Ronald Koeman, tot nu toe mislukt is. Mogelijk biedt een (definitieve) transfer naar Ajax uitkomst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie