Nieuws

Slot onthult nieuwe aanvoerder: 'Speelde de meeste wedstrijden voor Feyenoord 1'

Slot onthult nieuwe aanvoerder: 'Speelde de meeste wedstrijden voor Feyenoord 1'

02-09-2022 14:37 Laatste update: 14:52

Orkun Kökcü draagt vanaf nu de aanvoerdersband van Feyenoord. Dat maakte trainer Arne Slot bekend op de persconferentie van vrijdag. De 21-jarige Turk is de eerste captain, met Gernot Trauner als vice-aanvoerder achter hem.

“Hij is een geweldige speler”, zei Slot op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. ''Vorig jaar heeft hij een enorm goed seizoen gehad en de meeste wedstrijden gespeeld in Feyenoord 1. Het is een eigen speler, er is veel om te doen dat we zoveel buitenlanders hebben. Onze aanvoerder is een door Feyenoord opgeleide speler.''

Het spande er lang om, maar Kökcü koos er uiteindelijk bewust voor om bij Feyenoord te blijven. Er was interesse voor de allround-middenvelder vanuit de Premier League, Bundesliga en Serie A, maar hij was onder de indruk van het niveau van de Rotterdammers. Zijn keuze om te blijven wordt beloond met de band.

''Ik denk ook dat het voor zijn ontwikkeling wel eens heel goed kan zijn om de volgende stap te zetten. Het is een hele bepalende speler in het vorige seizoen geweest. Vandaar die keuze'', besloot Slot.

Feyenoord gaat zaterdag op bezoek bij Go Ahead Eagles, in de Adelaarshorst. De aftrap van het duel is om 21.00.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!