Transfernieuws

Vertonghen keert terug bij Anderlecht: 'Plots vielen de puzzelstukjes in elkaar'

Vertonghen keert terug bij Anderlecht: 'Plots vielen de puzzelstukjes in elkaar'

02-09-2022 14:24 Laatste update: 14:28
0

Jan Vertonghen is officieel teruggekeerd in België. De recordinternational van de Rode Duivels is de komende jaren te bewonderen in het hart van de verdediging van RSC Anderlecht.

Vertonghen is niet de eerste ervaren speler die terugkeert in de Jupiler Pro League. Ook Toby Alderweireld kwam na een lange tijd terug naar België, bij Royal Antwerp FC. De twee speelden samen bij Ajax en het nationale elftal en gaan het nu in de competitie tegen elkaar opnemen.

Vertonghen, vorig jaar nog spelend bij Benfica, werd uit het niets overtuigd door de clubleiding van de paars-witten. “Er waren in het verleden al contacten met RSC Anderlecht, maar plots vielen alle puzzelstukjes in elkaar”, aldus de mandekker, die wel heil ziet in het idee van de club. “Ik volg het project van de club al langer en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring deze groep iets kan bijbrengen. Dit is gewoon de juiste stap in mijn carrière en ik kijk er enorm naar uit om mijn eerste wedstrijd in het Lotto Park te spelen”, aldus de verdediger op de clubsite

Sportief directeur Peter Verbeke is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Jan is zeer gemotiveerd om de volgende twee seizoenen alles te geven voor deze club. Hij heeft concrete doelen voor ogen met RSCA. Met zijn winnaarsmentaliteit, ervaring en uiteraard zijn kwaliteiten is hij een grote aanwinst voor deze kern.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie