Nieuws

Ook nieuwe namen bij Jong Oranje: Simons, Dallinga en Hilgers in de voorselectie

Ook nieuwe namen bij Jong Oranje: Simons, Dallinga en Hilgers in de voorselectie

02-09-2022 13:50 Laatste update: 13:53

Naast de selectie van het Nederlands elftal is ook de selectie van Jong Oranje vrijdagmiddag bekend gemaakt. Net als bondscoach Louis van Gaal, heeft Erwin van der Looi ook een aantal verrassingen in petto. Zo maken Xavi Simons en Thijs Dallinga hun debuut in de selectie.

Jong Oranje gaat beginnen aan de oefencampagne richting het EK 2023. De ploeg van Van de Looi speelt tegen België op 23 september en Roemenië op 27 september.

In deze duels kunnen Simons, Hilgers en Meijer hun debuut gaan maken in het beloften elftal van Oranje. Met name het selecteren van de PSV’er springt in het oog. De 19-jarige middenvelder is ijzersterk aan het seizoen begonnen en is momenteel de topscorer van de Eredivisie.

De volledige selectie

Keepers: Jay Gorter, Fabian de Keijzer, Kjell Scherpen, Bart Verbruggen

Verdedigers: Mitchel Bakker, Sepp van den Berg, Sven Botman, Milan van Ewijk, Jan Paul van Hecke, Mees Hilgers, Ki-Jana Hoever, Bjorn Meijer, Ian Maatsen, Lutsharel Geertruida, Micky van de Ven

Middenvelders: Wouter Burger, Jurgen Ekkelenkamp, Daniël van Kaam, Denso Kasius, Sven Mijnans, Ludovit Reis, Xavi Simons, Quinten Timber

Aanvallers: Thijs Dallinga, Sydney van Hooijdonk, Daishawn Redan, Crysencio Summerville, Elayis Tavsan, Joshua Zirkzee

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!