Breaking news

Van Gaal verrast met voorselectie Oranje: Noppert, Struijk, Brobbey en Taylor

Van Gaal verrast met voorselectie Oranje: Noppert, Struijk, Brobbey en Taylor

02-09-2022 13:09 Laatste update: 13:58
2

Vrijdagmiddag is de voorselectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt door bondscoach Louis van Gaal. De opvallende namen zijn dit keer Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Andries Noppert, Pascal Struijk en Joey Veerman. Het vijftal zit voor het eerst bij het grote Oranje. 

Van Gaal heeft de 32 voorlopige namen voor de laatste interlandperiode voor het WK gedeeld. Deze periode is extra interessant, omdat de bondscoach tijdens de laatste kwalificatieperiode aangaf dat de definitieve selectie niet veel gaat verschillen van de selectie van spelers die mee zal gaan naar Qatar. 

De opvallende namen zijn die van Brobbey, Noppert, Struijk, Taylor en Veerman. Het vijftal is aan een goede periode bezig bij hun club en is daarmee beloond door de bondscoach. Verder is de naam van Jeremie Frimpong ook een interessante. De rechtsback van Bayer Leverkusen is hersteld van een blessure en had het afgelopen weekend tegen FSV Mainz met twee goals nog flink op zijn heupen. 

Oranje gaat op 22 september op bezoek bij Polen en drie dagen later staat de thuiswedstrijd tegen België alweer op het programma. De ploeg van Van Gaal gaat momenteel fier aan kop in de Nations League-poule en wil maar wat graag als groepswinnaar eindigen. 

De volledige selectie

Keepers: Justin Bijlow, Jasper Cillessen, Andries Noppert, Remko Pasveer, Mark Flekken

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia, Bruno Martins Indi, Devyne Rensch, Pascal Struijk, Stefan de Vrij

Middenvelders: Jordy Clasie, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Kenneth Taylor, Joey Veerman

Aanvallers: Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Cody Gakpo, Vincent Janssen, Memphis Depay, Wout Weghorst

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!