T-woord valt in De Kuip, Van Hanegem sceptisch: Meer en meer willen

T-woord valt in De Kuip, Van Hanegem sceptisch: "Meer en meer willen"

23 november - 13:05
Eredivisie 0 Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot liet het woord onbedoeld vallen na de comfortabele 4-0 overwinning op PEC Zwolle: hij vond De Blauwvingers 'geen medetitelkandidaat', waarmee hij impliceerde dat Feyenoord wel degelijk een gooi naar het landskampioenschap wil doen. Willem van Hanegem vindt het mooi dat die ambitie wordt uitgesproken, maar vraagt zich wel af of het realistisch is.

Feyenoord staat momenteel twee punten achter Ajax en PSV, maar heeft het midweekse inhaalduel met Heracles Almelo van 1 december nog tegoed en zou – als ook de uitwedstrijd tegen FC Twente wordt gewonnen – dan de koppositie kunnen grijpen. "Ik vind het zelf altijd wel te prijzen als de lat hoger wordt gelegd en Feyenoord staat toch ook derde? Als je wilt verbeteren, kijk je omhoog en daar staan Ajax en PSV op dit moment", haakt Van Hanegem in gesprek met het Algemeen Dagblad in op de uitlatingen van Slot.

De Kromme zag Feyenoord zondag echter maar een half uur lang overtuigen. "Als Feyenoord écht Ajax of PSV wil gaan verslaan, dan moet het week in, week uit doorpakken en niet meer tevreden zijn met een leuke eerste twintig minuten. Dan moet je meer en meer willen", analyseert hij. Van Hanegem ziet in Ajax nog altijd dé titelkandidaat. "Het zou echt een wonder zijn als die club geen kampioen van Nederland zou worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie