Nieuws

Grillitsch blij met overstap naar Ajax: 'Is vergelijkbaar met Bayern in Duitsland'

Grillitsch blij met overstap naar Ajax: 'Is vergelijkbaar met Bayern in Duitsland'

02-09-2022 11:43

Fabian Grillitsch is de laatste aanwinst van Ajax deze transferzomer. De middenvelder stelt zichzelf in een interview met de Amsterdammers.

"Ik ben een speler die de rust bewaart. Ik voel geen druk en zoek altijd de voetballende oplossing. De fans zullen daar snel kennis mee maken", laat Grillitsch weten. "Ik ben beter in balbezit dan in balverlies. Ajax is de juiste club voor me. De filosofie, de manier van voetballen. Ik denk dat het de perfecte match zal zijn."

Grillitsch kent trainer Alfred Schreuder nog van zijn tijd bij TSG 1899 Hoffenheim. "Hij was mijn coach bij Hoffenheim. We kennen elkaar goed.  Dat kan positief zijn, maar ook negatief. Als ze slechte eigenschappen van me kennen…Maar ik ben blij dat ik wat vertrouwde gezichten zal zien. Ik wil niet al te veel praten. Ik wil voetballen."

De Oostenrijker heeft in ieder geval zijn huiswerk over de Amsterdammers gedaan. "Als Ajax zijnde moet je altijd winnen. Misschien is het vergelijkbaar met Bayern München in Duitsland. Dat is ook wat ik wil. Ik wil altijd winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!