Nieuws

Leeds United presenteert Gakpo-alternatief en voormalig Feyenoord-target Gnonto

Leeds United presenteert Gakpo-alternatief en voormalig Feyenoord-target Gnonto

02-09-2022 06:59

Leeds United heeft Wilfried Gnonto op de valreep van het verstrijken van de transferdeadline vastgelegd. The Whites hadden de pijlen gericht op PSV’er Cody Gakpo, maar uiteindelijk is het de 18-jarige Italiaan geworden.

Leeds zat aardig in de stress, aangezien Gakpo woensdagochtend bedankte voor een overstap naar Elland Road. De Engelsen hadden 45 miljoen euro over voor de Nederlander, maar voor hem ontbrak het perfect plaatje.

Aangezien Daniel James naar Fulham vertrok, was de nood om een extra buitenspeler hoog. Dat is nu opgelost met het aantrekken van Gnonto. De kleine, bonkige aanvaller stond onder contract bij FC Zürich en kennen we al van eerdere Nederlandse belangstelling. De Italiaan werd aan Ajax, PSV en Feyenoord gelinkt, waarbij laatstgenoemde het meest concreet zou zijn geweest.

Gnonto komt nu over voor 4,5 miljoen euro plus bonussen naar Elland Road. Daar gaat hij samen spelen met Luis Sinisterra, de speler die hij op had kunnen gaan volgen bij Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!