Nieuws

Heerenveen 2,8 miljoen in de plus: 'Jullie steun meer dan ooit onmisbaar'

Heerenveen 2,8 miljoen in de plus: 'Jullie steun meer dan ooit onmisbaar'

23-11-2021 12:41

SC Heerenveen heeft alsnog zwarte cijfers kunnen schrijven na het voorbije coronaseizoen. De Friezen hebben een nettoresultaat van liefst 2,8 miljoen euro kunnen boeken, hebben ze dinsdag bekendgemaakt.

Heerenveen zag zijn uitgaven, mede door forse bezuinigingen, dalen van 19,5 miljoen naar minder dan vijftien miljoen euro. De inkomsten bleven rond de dertien miljoen euro hangen, mede doordat de seizoenkaarthouders en sponsoren hun club trouw bleven. "Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar de steun en de loyaliteit van onze supporters, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die achter de club is blijven staan, was de afgelopen tijd meer dan ooit onmisbaar", laat directeur Cees Roozemond weten via de Heerenveen-kanalen.

Het negatieve operationele resultaat van circa -3 miljoen werd afgedekt door de NOW-en TVL-bijdragen van de overheid, ter waarde van bijna 3,5 miljoen. Doordat Chidera Ejuke voor 11,5 miljoen euro naar CSKA Moskou vertrok, had Heerenveen ook een positieve transferbalans, met een positief nettoresultaat tot gevolg.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!