Heerenveen 2,8 miljoen in de plus: 'Jullie steun meer dan ooit onmisbaar'

Heerenveen 2,8 miljoen in de plus: 'Jullie steun meer dan ooit onmisbaar'

23 november - 12:41
Eredivisie 0 Reacties

SC Heerenveen heeft alsnog zwarte cijfers kunnen schrijven na het voorbije coronaseizoen. De Friezen hebben een nettoresultaat van liefst 2,8 miljoen euro kunnen boeken, hebben ze dinsdag bekendgemaakt.

Heerenveen zag zijn uitgaven, mede door forse bezuinigingen, dalen van 19,5 miljoen naar minder dan vijftien miljoen euro. De inkomsten bleven rond de dertien miljoen euro hangen, mede doordat de seizoenkaarthouders en sponsoren hun club trouw bleven. "Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar de steun en de loyaliteit van onze supporters, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die achter de club is blijven staan, was de afgelopen tijd meer dan ooit onmisbaar", laat directeur Cees Roozemond weten via de Heerenveen-kanalen.

Het negatieve operationele resultaat van circa -3 miljoen werd afgedekt door de NOW-en TVL-bijdragen van de overheid, ter waarde van bijna 3,5 miljoen. Doordat Chidera Ejuke voor 11,5 miljoen euro naar CSKA Moskou vertrok, had Heerenveen ook een positieve transferbalans, met een positief nettoresultaat tot gevolg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie