Transfernieuws

Liverpool verrast op deadline day en huurt Arthur Melo van Juventus

Liverpool verrast op deadline day en huurt Arthur Melo van Juventus

01-09-2022 23:00 Laatste update: 23:18

Liverpool FC heeft op het allerlaatste moment de komst van Arthur Melo bevestigd. De Braziliaanse middenvelder komt op huurbasis over van Juventus, waar de speler nog een contract tot 2024 heeft. Liverpool heeft bovendien een optie tot koop bedongen. 

Dat laat Liverpool weten via de officiële kanalen. Klopp ziet in Melo de ideale invuller van een plek op het middenveld. Liverpool kan de ervaring van Melo goed gebruiken en de Braziliaan kan vooral in verdedigend opzicht veel bieden. Daarnaast is de middenvelder goed bevriend met meerdere Braziliaanse spelers van The Reds. Volgens bronnen binnen de club betaalt Liverpool vierenhalf miljoen euro aan salaris en kan de Braziliaan voor 37,5 miljoen euro permanent worden overgenomen.

Arthur Melo werd in 2018 door FC Barcelona opgepikt bij het Braziliaanse Gremio. De Catalanen betaalden destijds 31 miljoen euro voor de middenvelder. In 2020 maakte Melo de overstap naar Juventus en werd er maar liefst 76 miljoen euro betaald voor de Braziliaan. Barcelona zorgde bij de overstap voor veel verbazing: de club liet Melo naar Juventus vertrekken, terwijl Miralem Pjanic het omgekeerde pad bewandelde bij Juventus. De Catalaanse club werd verweten de ruildeal alleen te maken vanwege achterstallige financiën en zo het boekjaar op tijd in orde te maken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!