Transfernieuws

Espanyol bevestigt toptransfer: Braithwaite verlaat Barcelona na drie seizoenen

Espanyol bevestigt toptransfer: Braithwaite verlaat Barcelona na drie seizoenen

01-09-2022 22:15

Martin Braithwaite is sinds donderdagavond FC Barcelona-speler af. De Deense spits liet deze week zijn contract ontbinden bij Barça en tekent een driejarig contract bij RCD Espanyol

Dat meldt de Spaanse club via de eigen kanalen. Barcelona haalde de Deen in de winterperiode van 2020 op bij CD Leganés en dat zorgde destijds voor veel verbaasde blikken. De Blaugranas betaalden destijds achttien miljoen euro voor de diensten van de spits. Braithwaite hoefde dit seizoen niet op een basisplaats te rekenen met de komst van Robert Lewandowski en het verblijf van Memphis Depay óf Pierre-Emerick Aubameyang, waarna de aanvaller zijn contract liet verscheuren bij Barcelona. 

Braithwaite heeft inmiddels de medische keuring doorstaan en mag nog een club aan zijn CV toevoegen. De 31-jarige Deen kwam eerder al uit voor Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough FC, Girondins Bordeaux, Leganés en Barcelona. De aanvaller kwam het afgelopen seizoen slechts vijf keer in actie voor de Catalanen en speelde 247 minuten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!