Transfernieuws

Hyballa wederom ontslagen: avontuur in München eindigt al na twee maanden

Hyballa wederom ontslagen: avontuur in München eindigt al na twee maanden

23-11-2021 12:24 Laatste update: 12:28

Peter Hyballa heeft wederom een kortstondig trainersavontuur achter de rug. De geboren Duitser met Nederlandse roots is na twee maanden al ontslagen door Derde Bundesliga-club Türkgücü München.

Hyballa werd op 20 september gepresenteerd door de toenmalige nummer tien van de competitie, die onder de nieuwe trainer de weg omhoog moest zien te vinden. Inmiddels is Türkgücü echter afgezakt naar de zestiende stek, mede door een serie van vier achtereenvolgende nederlagen. Die mindere resultaten hebben Hyballa nu dus de kop gekost. "We danken Peter voor zijn nimmer aflatende inzet en we wensen hem het allerbeste voor de toekomst", laat Geschäftsführer Max Kothny weten.

De oud-trainer van onder meer NEC en NAC Breda – waar hij het ook al minder dan één seizoen volhield – heeft er een turbulent jaar op zitten. Nadat hij na een half jaar vertrok bij het Poolse Wisla Kraków, ging Hyballa bij het Deense Esbjerg aan de slag. De spelers ervoeren zijn harde aanpak echter als 'vernederend' en 'een schrikbewind', waarna de samenwerking na vier wedstrijden al werd beëindigd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!