Transfernieuws

Arsenal zwaait jeugdproduct tijdelijk uit en bevestigt huurdeal met Southampton

Arsenal zwaait jeugdproduct tijdelijk uit en bevestigt huurdeal met Southampton

01-09-2022 22:02 Laatste update: 22:12

Arsenal hoeft het komende seizoen niet te rekenen op Ainsley Maitland Niles. De 25-jarige middenvelder maakt het seizoen op huurbasis af bij Southampton FC. Voor Niles is het de vierde keer dat The Gunners hem tijdelijk uitlenen. 

Arsenal maakt via de eigen kanalen bekend dat Maitland Niles het komende seizoen voor The Saints zal uitkomen. De Engelsman arriveerde in 2014 bij Arsenal en werd in de afgelopen acht jaar al uitgeleend aan Ipswich Town, West Bromwich Albion FC en AS Roma. Niles keerde onlangs terug bij Arsenal na zijn huurperiode in Rome, maar manager Mikel Arteta heeft de middenvelder het komende seizoen niet nodig. 

De Londense club staat na vijf duels knap bovenaan in de Premier League en heeft nog geen punt gemorst. Arteta heeft zijn middenveld vastliggen en geeft de voorkeur aan Albert-Mboyo Lokonga. Southampton heeft een optie tot koop weten te bedingen bij de huurdeal. 

Manager Ralph Hasenhüttl is blij met de ervaren middenvelder. "Ainsley zit op een punt in zijn carrière dat hij al veel ervaring heeft opgedaan, maar nog niet over zijn top heen is. Hij kan ook uit de voeten op meerdere posities, dat is altijd positief. Ik ben blij hem te kunnen verwelkomen bij onze club", zegt Hasenhüttl op de clubsite.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!