Transfernieuws

Aston Villa slaat transferslag en neemt Dendoncker over van Wolves

Aston Villa slaat transferslag en neemt Dendoncker over van Wolves

01-09-2022 21:10 Laatste update: 21:13

Aston Villa is sinds donderdagavond één speler rijker: Leander Dendoncker maakt de overstap van Wolverhampton Wanderers. De Belgisch international verlaat Wolverhampton na drie seizoenen. 

Dat meldt Aston Villa via de eigen kanalen. Dendoncker doorliep de jeugdopleiding bij RSC Anderlecht en brak in 2014 door bij het eerste elftal van de Belgische club. In 2018 besloot de middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, zijn carrière in het buitenland te vervolgen en kwam bij Wolves terecht. Het is niet bekend welk bedrag The Villains betalen voor de Belgische speler, maar het bedrag van vijftien miljoen euro wordt in de wandelgangen genoemd.  

"Ik voel dat dit een grote club is", zegt Dendoncker op de clubsite na zijn overstap. "Ik ben erg blij hier te zijn. Er is hier altijd een geweldige sfeer. Ik heb in het verleden tegen jullie gescoord, maar ik zal mijn best doen om nu voor de juiste ploeg te scoren", zegt Dendoncker met een knipoog. Dendoncker is de vierde aanwinst van Aston Villa tijdens deze transferperiode. Diego Carlos, Robin Olsen en Ludwig Augistinsson gingen de Belg voor. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!