Transfernieuws

Draxler verlaat PSG na zes jaar en gaat aan de slag bij Benfica van Schmidt

Draxler verlaat PSG na zes jaar en gaat aan de slag bij Benfica van Schmidt

01-09-2022 19:46

Julian Draxler heeft besloten na zes jaar tijdelijk een punt achter Paris Saint-Germain te zetten. De middenvelder verlaat de Parijse topclub en gaat op huurbasis aan de slag bij Benfica, waar Roger Schmidt met de scepter zwaait. De Duitser werd lange tijd in verband gebracht met een vertrek naar Engeland, maar kiest dus voor Portugal. 

Dat maakt Benfica via de officiële kanalen bekend. Draxler speelt het komende seizoen bij de Portugezen, nadat zijn perspectief enigszins was verkeken in Frankrijk. Draxler viel in positieve zin op bij de jeugdopleiding van Schalke 04 en voegde zich in 2011 bij het eerste elftal van de Duitse club. Vier jaar later maakte de middenvelder de overstap naar VfL Wolfsburg, dat 43 miljoen euro betaalde voor de destijds 21-jarige speler. 

Na twee jaar bij Wolfsburg besloot Draxler een buitenlandse transfer te ondergaan en kwam de speler terecht bij PSG. Draxler was vooral in de beginjaren een gewaardeerde basisspeler bij de Franse grootmacht, maar de laatste jaren kwam de middenvelder steeds minder in actie. Draxler kwam het afgelopen seizoen 24 keer in actie voor PSG in alle competities. Daarin kwam hij tot twee treffers en twee assists. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!