Nieuws

Zlatan deelt forse beuk uit: 'Het was bewust, ik zou het zo weer doen'

Zlatan deelt forse beuk uit: 'Het was bewust, ik zou het zo weer doen'

23-11-2021 10:50

Zlatan Ibrahimovic mist het eerste duel in de play-offs om een WK-ticket, maar de Zweedse ster heeft geen spijt van zijn forse beuk aan César Azpilicueta in het WK-kwalificatieduel met Spanje. Volgens de veertigjarige aanvaller moest de Spaanse verdediger op zijn plek worden gezet.

Ibrahimovic stond op scherp en is door zijn gele kaart voor één duel geschorst. "Ik deed het bewust", zegt de AC Milan-speler tegen The Guardian over zijn actie. "Ik schaam me er niet voor om dat te zeggen, want hij deed iets stoms naar mijn ploeggenoot. Het was stom van mij, maar ik zou het zo weer doen. Hij moet begrijpen dat hij dat niet kan doen. Hij heeft niet het lef om het tegen mij te doen."

"Hij moet snappen dat je iemand die op de grond ligt niet in de zeik neemt", vervolgt Ibrahimovic over Azpilicueta. "Je valt geen hond aan die niet blaft. Val iemand aan die iets terug kan doen. Het is makkelijk om mijn teamgenoten van twintig jaar oud aan te pakken. Ik hoop dat hij het nu snapt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!