Transfernieuws

Update: 'Wat een soap: Dieng niet door keuring bij Nice na Leeds-switch'

Update: 'Wat een soap: Dieng niet door keuring bij Nice na Leeds-switch'

01-09-2022 23:26 Laatste update: 19:34
1

OGC Nice lijkt er lachend vandoor te gaan met Bamba Dieng. De speler was hard onderweg naar Leeds United en was zelfs al op het vliegveld, maar de Franse club heeft op het laatste moment de transfer gekaapt. Leeds is furieus, maar heeft besloten zich terug te trekken. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Dieng tekende afgelopen seizoen bij Olympique Marseille en Leeds was zeer gecharmeerd van de aanvaller. De Senegalees leek alles rond te hebben met The Whites, maar OGC Nice heeft daar een stokje voor gestoken. De Franse club heeft de Senegalees overtuigd en daardoor blijft Leeds met lege handen achter. De Engelse club is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de transfersoap, maar trekt zich terug. Leeds greep eerder al mis bij Cody Gakpo: de club wilde de linksbuiten graag halen, maar de Nederlander bleef op het laatste moment tóch bij PSV. 

De 22-jarige spits maakte het afgelopen seizoen een goede indruk bij l'OM. De spits maakte in 36 wedstrijden acht treffers en gaf drie assists. Dieng stond tot 2024 onder contract in Marseille. Welk bedrag Nice overmaakt voor de spits, is nog niet bekend. 

Update: De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de soap rondom Bamba Dieng. De speler leek eerst op weg naar Leeds, switchte toen naar Nice en lijkt nu niet door de medische keuring te zijn gekomen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!