Transfernieuws

Fulham maakt gebruik van Braziliaanse transfersoap en lijft clubloze Willian in

Fulham maakt gebruik van Braziliaanse transfersoap en lijft clubloze Willian in

01-09-2022 18:11

Fulham heeft donderdag een grote slag geslagen op de transfermarkt en Willian ingelijfd. De Braziliaan tekent een éénjarig contract op Craven Cottage en gaat aan de slag bij de promovendus. Willian is vooral bekend van zijn periode bij Chelsea, waar hij tussen 2013 en 2020 actief was. 

Fulham bevestigt het grote nieuws via de officiële kanalen. Willian stond dit seizoen aanvankelijk onder contract bij het Braziliaanse Corinthians, maar de vleugelspeler besloot medio augustus zijn contract te laten verscheuren nadat hij en zijn familie meerdere doodsbedreigingen ontvingen vanuit de achterban. Fulham rook een kans en haalt nu de speler terug naar Engeland, waar hij tussen 2013 en 2021 al actief was. 

Willian maakte furore bij Chelsea FC en verliet The Blues vervolgens om bij Arsenal te gaan spelen. In 2021 vertrok de Braziliaan naar zijn geboorteland, maar het Zuid-Amerikaanse avontuur was van korte duur. Willian speelde in Brazilië 36 wedstrijden en kwam daarin tot één goal en vier assists. Voor promovendus Fulham is Willian de zesde grote versterking van deze transferperiode. João Palhinha, Issa Diop, Andreas Pereira, Kevin Mbabu en Bernd Leno gingen Willian voor. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!