Messi: 'Koeman kwam op moeilijk moment binnen en is oneerlijk behandeld'

Messi: 'Koeman kwam op moeilijk moment binnen en is oneerlijk behandeld'

Lionel Messi is blij met de aanstelling van Xavi als nieuwe trainer van FC Barcelona, maar hij leeft mee met Ronald Koeman. Volgens de Argentijnse ster, die afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain vertrok, is de Nederlander 'oneerlijk behandeld'.

"Als de resultaten slecht zijn, is het altijd makkelijk naar een trainer te wijzen en hem te vervangen", vertelt Messi aan Marca. "Maar Koeman kwam op een heel moeilijk moment binnen bij de club en heeft vervolgens een heel lastige route gekend. Hij gaf veel jonge spelers de kans, dan is het te makkelijk om de coach de schuld te geven en niet de spelers. Trainers worden altijd oneerlijk behandeld. Dat is met Ernesto Valverde gebeurd, en nu ook met Koeman. Al weten ze natuurlijk dat dit bij het vak hoort."

Messi hoopt dat Barça onder Xavi de weg omhoog weet te vinden. "Hij weet veel en kent de club door en door. Hij laat Barcelona weer dromen, omdat hij veel respect geniet bij de fans en de spelers. Hij zal een belangrijke trainer zijn voor de jongere spelers, omdat hij hen veel kan leren. Het team zal groeien onder hem, daar twijfel ik niet aan." Of Messi daar zelf ook aan gaat bijdragen? "Ik heb altijd gezegd dat ik ooit terugkeer bij Barcelona, om de club op wat voor manier dan ook te helpen."

Xavi luisterde zijn debuut bij Barça op met een 1-0 zege op Espanyol. Dinsdagavond nemen de Catalanen het in de Champions League op tegen Benfica.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie