Transfernieuws

Leeds-directeur verbijsterd: 'Dit moet met Louis van Gaal te maken hebben'

Leeds-directeur verbijsterd: 'Dit moet met Louis van Gaal te maken hebben'

01-09-2022 13:45

Leeds United is van mening dat Louis van Gaal invloed heeft gehad op de keuze van Cody Gakpo om in Eindhoven te blijven. Technisch directeur Victor Orta baalt enorm van de huidige situatie.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad in een reconstructie. PSV naderde donderdag een akkoord voor 43 miljoen euro met Leeds United, toen Gakpo besloot dat hij toch in Eindhoven wilde blijven. Orta sprak uitgebreid met Gakpo, zijn familie en zijn management, waardoor er verbijstering ontstond toen hij hoorde dat de transfer niet meer doorging. "Dit moet met Louis van Gaal te maken hebben", aldus de aangeslagen directeur, opgetekend door het ED.

Volgens de regiokrant zou Van Gaal met het oog op het WK een transfer naar Leeds hebben af. Hier heeft Gakpo naar verluidt uiteindelijk zijn keuze op gebaseerd. "Dit kan helemaal niet, ik ben compleet verbijsterd", zei Orta. "Ik kom terug in de winter." De tickets voor de vlucht naar Leeds waren geboekt, maar Orta stapte tot grote teleurstelling alleen op het vliegtuig richting Engeland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!