Nieuws

Simons geniet in Eindhoven: 'Ik ben blij om hier te zijn en ik wil doorgaan'

Simons geniet in Eindhoven: 'Ik ben blij om hier te zijn en ik wil doorgaan'

01-09-2022 12:27

Xavi Simons is de laatste weken in bloedvorm bij PSV. De talentvolle technicus was in het duel met FC Volendam (7-1 overwinning) weer twee keer trefzeker, waardoor de teller op dit moment op zes staat. De zomeraankoop heeft het erg naar zijn zin in Eindhoven.

"Ik geniet gewoon. Elke dag op de training en ook in de wedstrijden. Ik ben blij om hier te zijn en ik wil doorgaan", zegt Simons in gesprek met De Telegraaf. De negentienjarige dribbelaar scoorde woensdag al na twintig seconden. "Dat was een heerlijke start", reageert de zomeraankoop, die erg te spreken is over de supporters van PSV. "Het is ongelofelijk wat de mensen allemaal doen. Ik kan ze beloven, dat ik altijd honderd procent zal geven. Het kan goed gaan of minder goed gaan, maar ik geef zeker honderd procent."

Simons bekleedde woensdagavond de spitspositie bij afwezigheid van Luuk de Jong. "Ik heb daar vaker gespeeld. De trainer geeft me de vrijheid om daar lekker te spelen samen met Guus, die loopacties kan doen. Ik speel meer vanuit de bal en zoek de combinatie", aldus de talentvolle technicus. "Ik ben eigenlijk een middenvelder, maar als de trainer dat zegt, ga ik er voor de volle honderd procent voor om op een andere positie te presteren. Zoals ik op negen mag spelen, is het ook een soort tien. Dus het is niet zo’n grote verandering voor mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!