Transfernieuws

La Liga is een spits rijker: Dolberg gaat carrière nieuw leven inblazen in Spanje

La Liga is een spits rijker: Dolberg gaat carrière nieuw leven inblazen in Spanje

01-09-2022 10:16

Kasper Dolberg gaat officieel aan de slag in de Primera División. De Deense spits wordt de nieuwe spits van Sevilla, dat hem voor één jaar huurt van OGC Nice.

Nice betaalde zo’n drie jaar geleden nog twintig miljoen euro voor Dolberg, maar laat hem nu naar Sevilla vertrekken. De Spanjaarden huren de spits in eerste instantie, maar hebben ook een optie tot koop bedongen. Hoe hoog die optie tot koop precies is, is nog niet duidelijk.

In Andalusië zal Dolberg moeten gaan concurreren met Rafa Mir, Youssef El-Nesyri en Munir El Haddadi. Laatstgenoemde zou mogelijk nog kunnen vertrekken, aangezien hij volgens Mundo Deportivo in de belangstelling zou staan van Getafe.

Waar de Deense spits een goed eerste seizoen kende in de Franse havenstad, werd hij nooit echt de sensatie die men van hem had gehoopt. In zijn eerste jaar maakte hij elf goals in 23 wedstrijden. In zijn twee laatste jaren maakte hij er steeds zes, in respectievelijk 25 en 26 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!