Transfernieuws

'Hoge telefoonkosten bij Chelsea en Barcelona: clubs praten over ruildeal'

'Hoge telefoonkosten bij Chelsea en Barcelona: clubs praten over ruildeal'

01-09-2022 09:13 Laatste update: 09:43

Het telefoonverkeer tussen Chelsea en Barcelona zal donderdag veel gaan plaatsvinden. De twee clubs voeren momenteel ‘positieve gesprekken’ om de transfers van Pierre-Emerick Aubameyang en Marcos Alonso af te ronden.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Alonso staat al sinds lange tijd in de belangstelling van Barça, maar van een transfer kwam het uiteindelijk nog niet. Dat had alles te maken met de financiële gesteldheid van de Catalanen, aangezien ze alle moeite hebben om spelers in te schrijven. 

Door een verkoop van Aubameyang aan The Blues, slaat het nu twee vliegen in één klap. Én er wordt salarisruimte gecreëerd, én de Spanjaard kan worden gepresenteerd als nieuwe linksback. Naar verluidt maakt Chelsea ook nog eens tien miljoen euro over naar Catalonië. 

Ook voor de Gabonees zijn de ontwikkelingen als positief te bestempelen. De spits kon in Catalonië niet echt rekenen op veel speeltijd. De uitgaande transfer van Aubameyang is geen goed nieuws voor Memphis Depay. De Oranje-vedette blijft nu naar alle waarschijnlijkheid in Barcelona en mag hopen op minuten richting het WK in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!