Transfernieuws

'Villarreal schakelt door na afwijzing Dest: nieuwe Nederlander op de radar'

'Villarreal schakelt door na afwijzing Dest: nieuwe Nederlander op de radar'

01-09-2022 08:47

Villarreal heeft zijn pijlen gericht op Hans Hateboer, meldt Gianluca Di Marzio. De Spaanse middenmoter hoopte aanvankelijk op de komst van Sergiño Dest, maar de rechtsback van FC Barcelona wordt volgens de Italiaanse sportjournalist verhuurd aan AC Milan.

Villarreal is nog altijd druk op zoek naar een versterking voor de rechtsbackpositie. Dest prijkt nog altijd bovenaan het lijstje volgens Di Marzio, maar deze transfer lijkt niet haalbaar. Daarom heeft de Spaanse middenmoter besloten om in de laatste uren van de transfer Deadline Day vol voor Hateboer te gaan. De 28-jarige verdediger maakte in januari 2017 voor iets meer dan één miljoen euro de ovestap van FC Groningen naar Atalanta. Tot dusver speelde hij al 197 officiële wedstrijden voor de club uit Bergamo.

Dest gaat zo goed als zeker verkassen naar AC Milan. Woensdag reist de Amerikaans international af naar de modestad om zijn transfer af te ronden, weet de transferspecialist. Bij FC Barcelona was de rechtsback overbodig verklaard. Xavi Hernández stond open voor een vertrek. Lange tijd leek Manchester United of Villarreal de volgende bestemming voor Dest te worden, maar de verdediger heeft toch de keuze gemaakt voor een overstap naar AC Milan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!