KNVB-directeur Hoogma vindt het na vier jaar mooi geweest en vertrekt uit Zeist

KNVB-directeur Hoogma vindt het na vier jaar mooi geweest en vertrekt uit Zeist

23 november - 10:14
Nederland 0 Reacties

Nico-Jan Hoogma stopt komende zomer als directeur topvoetbal bij de KNVB. De 53-jarige oud-prof heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen, meldt de voetbalbond dinsdag.

Hoogma was sinds 2018 onder meer verantwoordelijk voor het Nederlands elftal en de Oranje Leeuwinnen. In die periode moest hij drie keer een nieuwe bondscoach aanstellen. Zo koos hij voor Frank de Boer na het vertrek van Ronald Koeman en ging hij na het teleurstellend verlopen EK in zee met Louis van Gaal. Met Mark Parsons vond hij na een lange zoektocht een opvolger van Sarina Wiegman voor de Nederlandse vrouwen.

"Met de naderende afloop van je contract, ga je reflecteren", reageert Hoogma op zijn besluit. "Als je doorgaat, dan begint een hele cyclus opnieuw. Er komen twee eindtoernooien (EK voor de vrouwen en WK voor de mannen) aan, en als Louis van Gaal na het WK klaar is, moet de nieuwe bondscoach er al staan. Dan heb je het over januari 2023. Als je die zelf aanstelt, dan wil je het liefst ook betrokken blijven bij het vervolg, en ga je dus eigenlijk weer een hele nieuwe cyclus aan. Dat vind ik te lang, heb ik voor mezelf besloten."

Voor Hoogma in Zeist aan de slag ging was hij jarenlang werkzaam voor Heracles Almelo. Zelf speelde hij voor SC Cambuur, FC Twente, Hamburger SV en Heracles.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie