Twente herpakt zich en wint in eigen Grolsch Veste gemakkelijk van Excelsior

31-08-2022 22:58 Laatste update: 22:59

FC Twente heeft in eigen huis kinderlijk eenvoudig afgerekend met Excelsior. De Tukkers wonnen met 4-0 in het inhaalduel met de Rotterdammers.

Het lijkt een trend te gaan worden in de Eredivisie. Sparta scoorde al na acht seconden, PSV na 21 en nu was het de beurt aan Twente. De Tukkers scoorden via Denilho Cleonise al na vijftien seconden tegen de Rotterdammers. Zeven minuten later werd het ook al 2-0. Christos Tzolis scoorde op aangeven van Ricky van Wolfswinkel. In de 23e minuut leek Excelsior de aansluitingstreffer te maken via Couhaib Driouech, maar het doelpunt werd afgekeurd door de VAR.

In de tweede helft ging Twente vrolijk verder met het controleren van de wedstrijd. IN de 62e minuut lag ook de 3-0 in het netje. Linksback Gijs Smal verzorgde de assist bij de treffer van rechtsbuiten Vaclav Cerny. Cerny maakte in de slotfase ook nog de 4-0.

FC Twente staat door de overwinning op de vijfde plaats met negen punten uit vier duels. Excelsior staat zevende met zes punten uit vier duels.

Door de overwinning op Excelsior herstelt Twente zich van een mindere periode. De Tukkers verloren over twee duels van Fiorentina en werden uitgeschakeld in de Conference League. Ook werd er afgelopen weekend met 1-0 verloren van FC Volendam.