Arsenal blijf foutloos, ongekende Haaland bij monsterzege Manchester City

31-08-2022 22:23 Laatste update: 22:42

Arsenal blijft foutloos in de Premier League, na een 2-1 zege op Aston Villa. Erling Haaland blijft vriend en vijand verbazen bij Manchester City en droeg met een hattrick bij aan een bijzonder overtuigende 6-0 overwinning op promovendus Nottingham Forest.

Arsenal - Aston Villa 2-1

The Gunners verkeren dit seizoen in bloedvorm en wonnen alle vier hun voorgaande duels in de Premier League. Ook The Villans werden aan de zegekar gebonden. Wie anders dan Gabriel Jesus - één van de grote smaakmakers bij Arsenal - verzorgde na een half uur spelen voor de openingstreffer. Het was een wonder dat beide ploegen met een 1-0 ruststand aan de thee gingen, want de kansen waren voor de thuisploeg.

Aan de gelijkmaker van Douglas Luiz zat een luchtje. De Braziliaan krulde een corner in één keer tegen de touwen. Alhoewel doelman Aaron Ramsdale overduidelijk werd gehinderd op zijn doellijn, besloot de VAR de treffer niet te annuleren. Arsenal toonde zich niet onder de indruk. Na een fraaie aanval kwam de bal na een voorzet van Bukayo Saka op het hoofd terecht van Gabriel Martinelli. Daarmee zorgde de Braziliaan amper een minuut na de gelijkmaker voor de hernieuwde voorsprong voor de Londenaren. In gevaar kwam de zege niet meer.

Manchester City - Nottingham Forest 6-0

De ploeg van manager Pep Guardiola had geen kind aan de arme bezoekers. Met 6-0 werd er ongenadig hard uitgehaald. De ster van Haaland rijst ook in Engeland snel. Het Noorse wonderkind tekende nog voor rust voor een hattrick. Daarmee bepaalde hij de tussenstand op een riante 3-0 voorsprong. Ook na rust sloeg City keihard toe. João Cancelo scoorde en de eveneens in de basis begonnen Julián Álvarez zorgde met twee treffers voor de eindstand.