Nieuws

Derksen over scheidsrechter: 'Geen personality om VAR te negeren'

Derksen over scheidsrechter: 'Geen personality om VAR te negeren'

22-11-2021 22:47 Laatste update: 23-11-2021 00:03

Johan Derksen heeft zijn ergernis geuit over het ingrijpen van videoscheidsrechter Serdar Gözübüyük tijdens de wedstrijd tussen Sparta en FC Twente (0-1). Uit de penalty die werd toegekend na inmenging van de arbiter, maakte Ricky van Wolfswinkel de enige treffer van de wedstrijd.

In het programma Veronica Inside reageert Derksen op het betreffende moment: "Wat heb ik me lopen ergeren aan Gözübüyük. Die man is VAR en dan komt er een situatie waarbij Vlap op doel schiet. Die bal gaat naast, maar die back van Sparta komt laat in. Als hij dat schot al gelost heeft wordt hij omver gekegeld."

Derksen vervolgt zijn relaas door te stellen dat scheidsrechter Edwin van de Graaf 'geen personality heeft om de VAR te negeren' en daardoor besloot de strafschop toe te kennen. De penalty had volgens de 72-jarige analist nooit gegeven mogen worden. "Het was gewoon een slecht schot. Zo'n grap kan Sparta degradatie kosten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!