Transfernieuws

Balotelli maakt opmerkelijke vervolgstap en tekent bij Zwitserse middenmoter

Balotelli maakt opmerkelijke vervolgstap en tekent bij Zwitserse middenmoter

31-08-2022 21:14

Mario Balotelli heeft met FC Sion een nieuwe club gevonden. De 32-jarige Italiaan vertrekt bij Adana Demirspor met ruzie, nadat hij vorig jaar een individueel topseizoen doormaakte.

De Zwitserse middenmoter heeft de flamboyante aanvaller inmiddels gepresenteerd als nieuwste aanwinst. Het is niet bekend of er een transfersom met de overgang gemoeid is. Balotelli stond in Turkije nog onder contract tot medio 2024. Na Lumezzane, Internazionale, Manchester City, AC Milan, Liverpool, OGC Nice, Olympique Marseille, Brescia, Monza en Adana Demirspor wordt FC Sion alweer de elfde werkgever in zijn tumulteus verlopen loopbaan.

FC Sion rept over 'een grote eer' om Balotelli aan te mogen kondigen. "Mario Balotelli zal ons aanvallend veel brengen, aangezien hij uit een volledig seizoen komt en met vertrouwen bij ons komt", vertelt Barthélémy Constantin namens de Zwitsers op de clubsite. "Hij is het soort spits dat we nodig hadden, met grote vastberadenheid. Het is een eer om hem bij ons te hebben."

Afgelopen jaargang hervond Balotelli zijn topvorm van weleer en kwam hij tot maar liefst achttien doelpunten in de Süper Lig. Daarmee eindigde de international als derde in het topscorersklassement. Sinds de start van het nieuwe seizoen moest Super Mario genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Hij viel in tegen Umraniyespor en na afloop van het duel fluisterde hij zijn trainer Vincenzo Montella iets toe. De gemoederen liepen vervolgens zo ver op dat zijn teamgenoten een handgemeen tussen de twee kemphanen moesten voorkomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!