FC Volendam blijft koploper in KKD, Jong Ajax wint van Roda JC

FC Volendam blijft koploper in KKD, Jong Ajax wint van Roda JC

Maandagavond stond er een 'Jong-speelronde' op het programma in de Keuken Kampioen Divisie, Alle vier de jeugdploegen op het één na hoogste niveau kwamen in actie. Koploper FC Volendam deed de beste zaken, door met 0-1 te winnen bij FC Utrecht.

Jong FC Utrecht - FC Volendam 0-1
FC Volendam begon het duel met Jong FC Utrecht als koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior hield voorafgaand deze wedstrijd gelijke tred met Het Andere Oranje. De club uit Noord-Holland won met miniem verschil bij Jong FC Utrecht, waardoor de voorsprong op de Rotterdammers weer met drie punten werd vergroot.

Het was lang wachten totdat de beslissende treffer viel voor FC Volendam. In de 82ste minuut was het eindelijk raak voor de ploeg van Wim Jonk. De gevierde man werd Achraf Douiri, die met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal voor de bevrijdende 0-1 zorgde.

Deze primeur van de 21-jarige speler van Marokkaanse afkomst bleek genoeg voor de overwinning. Na zestien speelronden bezet FC Volendam nu weer alleen de eerste plaats in de KKD.

Jong AZ - FC Emmen 0-0
FC Emmen is op bezoek bij Jong AZ niet verder gekomen dan de brilstand. De ploeg van Dick Lukkien wist niet tot scoren te komen, net als de thuisploeg onder leiding van oud-AZ speler Maarten Martens.

Door het puntverlies loopt FC Volendam uit op de ploeg uit Drenthe. Jong AZ pakte zo, net als in de vorige speelronde waarin met 2-2 gelijk gespeeld werd tegen Roda JC, opnieuw een punt. De Alkmaarders zijn middenmoter, FC Emmen staat op de derde plaats met vijf punten achterstand op de koploper uit Noord-Holland.

Jong Ajax - Roda JC 2-1
Jong Ajax bleef tegen Roda JC voor de zevende keer op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag verloor op 1 oktober voor het laatst met 3-1 bij Helmond Sport.

Tegen de Limburgers bleef die ongeslagen reeks intact. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 2-1. Nadat Anass Salah-Eddine voor de 1-0 russtand had gezorgd trok Robert Klaasen de stand in de zeventigste minuut gelijk. Zeven minuten later ging de bal op de stip voor de Limburgers. Dylan Vente nam plaats achter de bal maar miste.

De druiven voor de Limburgers werden extra zuur. In de 82ste minuut zorgde Amourricho van Axel Dongen voor de 2-1. Door dit doelpunt verloor de ploeg uit Kerkrade voor het eerst sinds 24 september weer een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong PSV - NAC Breda 0-0
Op De Herdgang stonden Jong PSV en Nac Breda tegen over elkaar, in een wedstrijd die eindigde zoals die begon: 0-0. De Parel van het Zuiden stelt dit seizoen (opnieuw) teleur in de KKD en staat kleurloos in de middenmoot van de ranglijst.

Alhoewel beide ploegen voor de winst speelden, wisten ze niet tot scoren te komen. NAC kwam het dichtst bij de overwinning met twee ballen op de lat. De creatieve ingevingen van de geblesseerde Thom Haye werden zodoende nodig gemist bij de ploeg van Maurice Steijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie