Transfernieuws

Sevilla heeft Ocampos-opvolger binnen: Januzaj komt transfervrij over van Sociedad

Sevilla heeft Ocampos-opvolger binnen: Januzaj komt transfervrij over van Sociedad

31-08-2022 20:38

De transfer van Lucas Ocampos naar Ajax is nog niet rond, maar Sevilla heeft zijn opvolger al binnen. Adnan Januzaj tekent transfervrij voor de Spaanse grootmacht.

Januzaj kwam de afgelopen vijf jaar uit in de Primera División voor Real Sociedad. De Belgisch international kwam in de zomer van 2017 voor 8,5 miljoen euro over van Manchester United. De aanvaller annex middenvelder speelde 168 wedstrijden voor de Basken. Daarin was de jeugdexponent van United goed voor 23 goals en 21 assists.

De Rode Duivel moet bij Sevilla de hoogstwaarschijnlijk naar Ajax vertrekkende Ocampos opvolgen. De Argentijn is samen met de Amsterdammers onderdeel van een heuse transfersoap. Eerst leek de vleugelaanvaller voor rond de twintig miljoen naar Ajax te vertrekken, dat keurde de Raad van Commissarissen niet goed. Toen bood Sevilla hem voor vijftien miljoen, omdat de deal met Januzaj al in kannen en kruiken was en er ruimte moest worden gemaakt in het financiële huis. Ook dat keurde de RvC niet goed.

Mede door het vastleggen van Januzaj lijkt Sevilla nu akkoord te gaan met een verhuur van Ocampos voor vier miljoen euro. Daarnaast zou Ajax een optie tot koop hebben bedongen van zestien miljoen euro.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!