Transfernieuws

Excelsior haalt concurrent voor Van Gassel: 'Eredivisie altijd het doel geweest'

Excelsior haalt concurrent voor Van Gassel: 'Eredivisie altijd het doel geweest'

31 augustus - 19:52
0

Excelsior Rotterdam heeft er een keeper bij. De Kralingers nemen Norbert Alblas over van TOP Oss. De doelman tekent een contract tot medio 2023, met de optie voor nog een jaar.

Excelsior beschikt met Stijn van Gassel al over een goede doelman, maar de Rotterdammers zochten nog naar een concurrent voor de eerste keus onder de lat. "Onze keeper Stijn van Gassel heeft het afgelopen seizoen goed gedaan en is ook sterk aan dit seizoen begonnen. Daarnaast hebben we met Pascal nog een talentvolle doelman, die echter nog de nodige ervaring moet opdoen. Met Norbert Alblas voegen we een keeper aan onze groep toe die al veel wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft staan", laat technisch manager Niels van Duinen weten op de clubsite.

Alblas is blij met de overstap naar de Eredivisie. "Het is altijd mijn doel geweest om in de Eredivisie te spelen en daar heb ik hard voor moeten werken. Ik heb onderweg ook wat tegenslagen gehad met blessures en dan is het mooi dat ik nu deze stap kan zetten. Vorig seizoen heb ik heel bewust de keuze gemaakt om naar TOP Oss te gaan om minuten te maken. Maar mijn doel was om daarna de stap omhoog naar de Eredivisie te kunnen maken. Het is mooi dat ik die stap nu kan zetten met Excelsior."

De keeper speelde eerder in de jeugd van AZ en Ajax en kwam van 2018 tot 2021 uit voor NEC Nijmegen. In de zomer van 2021 trok TOP Oss hem aan. Na één jaar houdt de doelman het dus weer voor gezien bij de Keuken Kampioen Divisie-club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie