'Elia ziet af van hoog salaris en speelt voor minimumloon in Den Haag'

'Elia ziet af van hoog salaris en speelt voor minimumloon in Den Haag'

22 november - 21:45 Laatste update: 22 november - 21:45
Keuken Kampioen Divisie 0 Reacties

Eljero Elia maakte vrijdag zijn rentree bij ADO Den Haag en gaat spelen voor een minimumloon. Dat vertelt clubwatcher Jim van der Deijl van Omroep West.

Na een teleurstellend dienstverband bij FC Utrecht, waar zijn contract uiteindelijk ontbonden werd, tekende Elia vorige week donderdag een contract bij ADO. De buitenspeler eerder vastleggen bleek niet mogelijk in verband met de financiële situatie waarin de club uit Den Haag verkeert.

De verwachtingen rond de dertigvoudig international zijn hooggespannen. Van der Deijl zegt tegen de NOS: "Het niveau van een WK-finale heeft hij niet meer, maar meespelen in de Keuken Kampioen Divisie kan hij met twee vingers in de neus."

Elia ontvangt niet alleen positieve berichten. Hij heeft het over 'rotte appels met een vooroordeel' die hem online uitschelden, omdat hij voor veel geld bij ADO zou komen spelen. "Mensen zullen denken dat Elia voor een paar ton komt voetballen, maar hij speelt voor minimumloon. Zodra de club in handen is van de nieuwe investeerders, gaan de partijen opnieuw om de tafel om te kijken wat er qua financiën mogelijk is", laat Van der Deijl weten.

Elia, die vijftien minuten speeltijd kreeg van trainer Ruud Brood, is verguld met zijn terugkeer bij de ploeg waar hij zeventien jaar eerder debuteerde: "Den Haag is gewoon mijn stad. Ik ben er geboren en getogen. Ik ken veel ADO-fans persoonlijk en heb veel aan de club te danken. Hopelijk kunnen we snel naar de Eredivisie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie