Gebroeders Van de Kerkhof onder de indruk van wisselspelers PSV

Gebroeders Van de Kerkhof onder de indruk van wisselspelers PSV

22 november - 21:17 Laatste update: 21:33
Eredivisie 0 Reacties

Willy en René van de Kerkhof hebben genoten van het spel van PSV tegen Vitesse. De Eindhovenaren boekten zaterdag een eenvoudige 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Arnhem. Het spel van de thuisploeg kon de broers bekoren

In de Willy & René-podcast van Omroep Brabant bespreken de oud-internationals de prestatie van PSV. "De invallers hebben laten zien dat zij misschien wel bij de eerste elf horen", is René lovend over de spelers die hun kans grepen. Willy vervolgt: "Misschien was dit wel de beste eerste helft van het seizoen. Als je vanuit dit principe voetbalt en Cody Gakpo komt terug van zijn blessure, dan die ik het weer zonnig in."

De gehavende ploeg van Roger Schmidt onderging voor het treffen de nodige wijzigingen. Vaste krachten Jordan Teze, Noni Madueke, Eran Zahavi en Cody Gakpo ontbraken wegens blessures. Aanvoerder Marco van Ginkel werd gepasseerd door de Duitser, die ook geen beroep kon doen op zijn met het coronavirus besmette landgenoot Philipp Max.

De gebroeders van de Kerkhof bespraken vervolgens de prestaties van de vervangers van de ontbrekende PSV'ers. Over Vinícius zegt Willy het volgende: "Ik denk dat hij de druk van Zahavi nu niet meer voelt, omdat hij weet dat de Israëliër nu twee maanden geblesseerd is. Dat werkt bevrijdend bij Vinícius. Bij die tweede goal, van Armindo Bruma, legde hij de bal verschrikkelijk mooi terug."

Over de prestatie van Bruma zijn de meningen van de 70-jarige oud-voetballers verdeeld. René heeft Bruma 'naast zijn fantastische doelpunt niet gezien' terwijl Willy erg te spreken was over het 'vuile werk' dat Bruma opknapte: "Hij werkte zich uit de naad." .

De broers waren eensgezind over de uitblinker aan PSV-zijde: Mauro Jùnior. De Braziliaan, die sinds zijn terugkeer van Heracles Almelo in 2020 nog niet uitgroeide tot basisspeler, wordt door Willy een 'openbaring' genoemd op de linksbackpositie met 'goede intercepties', waar zijn broer instemmend op reageert.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie