Nieuws

Cambuur en FC Groningen doen zaken: 22-jarige jeugdinternational naar Friesland

Cambuur en FC Groningen doen zaken: 22-jarige jeugdinternational naar Friesland

31-08-2022 17:02

SC Cambuur en FC Groningen hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Daniël van Kaam. De middenvelder heeft een contract tot en met 2025 getekend bij de Friese formatie.

De 22-jarige Van Kaam wordt vanaf donderdag verwacht op het trainingsveld in Leeuwarden, meldt de club via de officiële kanalen. "Daniël is een veelzijdige middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan", reageert technisch manager Foeke Booy op de inkomende transfer. "Zijn kwaliteiten zijn bekend en passen bij onze speelwijze. Het was alleen wachten op het juiste moment en we zijn blij dat we hem nu binnen hebben."

Het was al langere tijd duidelijk dat Van Kaam geen toekomst had bij FC Groningen. De nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth zag het niet in de jeugdinternational zitten. Van Kaam neemt afscheid van de club waar hij vanaf kinds af aan actief was. "Als je al die jaren hier rondloopt, is het een droom om in het eerste te spelen, dat was mijn jongensdroom", zegt hij op de site van de Trots van het Noorden. "En ik heb het gehaald. Het feit dat ik nu wegga, verandert niet mijn gevoel voor de club en de supporters. Ik wil iedereen bedanken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s