Transfernieuws

FC Utrecht rondt stunttransfer af: 'Younes heeft een groot offer gebracht'

FC Utrecht rondt stunttransfer af: 'Younes heeft een groot offer gebracht'

31-08-2022 16:07 Laatste update: 16:09

FC Utrecht heeft de komst van Amin Younes naar de Domstad afgerond. De Duits international wordt voor één jaar gehuurd van het Saoedische Ettifaq FC. De 29-jarige aanvaller hoopt via de Eredivisie-subtopper terug te keren in de nationale ploeg van Duitsland.

Dat bevestigt de club via de officiële kanalen. "Amin is een creatieve speler, die met zijn acties een wedstrijd open kan breken", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de inkomende transfer. "Hij heeft speciale kwaliteiten, waarvan we blij zijn dat we deze toe kunnen voegen aan onze selectie. Het zegt genoeg dat hij vorig jaar is uitgekomen voor de Duitse nationale ploeg."

Op 2021 werkte Younes vooralsnog zijn laatste interland af. De teller staat op acht optredens namens het Duitse nationale elftal. In 2017 maakte hij zijn debuut, toen de linksbuiten nog in dienst van Ajax was. "Amin heeft een half jaar geleden gekozen voor een lucratief contract in Saoedi-Arabië, maar is tot de conclusie gekomen dat hij in Europa wil spelen om ook dichterbij zijn gezin te zijn. Hij heeft een groot offer gebracht om deze stap mogelijk te maken, dat zegt iets over zijn gedrevenheid om samen te willen presteren. Samen gaan we voor het behalen van onze doelen en ambities, waar zijn persoonlijke doelstelling om weer voor Duitse nationale ploeg uit te komen er één van is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!