De Mos over Sangaré: 'Zege voor het team en een zege voor de trainer'

De Mos over Sangaré: 'Zege voor het team en een zege voor de trainer'

22 november - 17:07 Laatste update: 22 november - 17:07
Eredivisie 0 Reacties

Aad de Mos heeft zich uitgelaten over de huidige stand van zaken bij PSV. De oud-trainer bespreekt de instabiliteit van PSV, de topvorm van Ibrahim Sangaré en de veranderde positie van aanvoerder Marco van Ginkel.

"Ajax en PSV zijn wisselvallig. Feyenoord is de meest stabiele ploeg op dit moment", laat de analist weten in de nieuwe aflevering van Elfrink & De Mos over de huidige stand van zaken in de Eredivisie. Over de ontmoeting die donderdag tegen Sturm Graz voor PSV op het programma staat verwacht De Mos geen enkel probleem. Hij denkt dat de Oostenrijkse opponent 'kaasje' is voor de Eindhovenaren.

De Mos gaat ook in op de rol van Vinícius. "Het is een heel ander type dan ze in Eindhoven gewend zijn. Je moet ermee dealen als team. In bepaalde wedstrijden kan hij het team helpen." Sangaré staat er in ieder geval beter op bij De Mos. Hij noemt de Ivoriaan een 'zege voor het team en een zege voor de trainer.' De Hagenees vervolgt: "Sangaré zet je als eerste op het bord, dat wordt een toptransfer voor PSV in de toekomst."

De Mos voorspelde een aantal weken geleden al dat van Ginkel op de bank terecht zou komen. Inmiddels heeft Érick Gutiérrez een basisplaats veroverd en is er geen plaats meer voor de aanvoerder van PSV. Hij vergelijkt de situatie van Van Ginkel met de huidige assistent-trainer van Roger Schmidt. "André Ooijer heeft het zelf meegemaakt bij Ajax en PSV. Dat je op het einde van je carrière niet alles kunt spelen, maar in de kleedkamer een belangrijke bijdrage kunt leveren voor de jonge jongens. Van Ginkel is denk ik een innemend type die dat begrijpt", besluit De Mos.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie