Nieuws

'Xavi wil 29-jarige Algerijnse goalgetter van oud-werkgever naar Barcelona halen'

'Xavi wil 29-jarige Algerijnse goalgetter van oud-werkgever naar Barcelona halen'

22-11-2021 16:31 Laatste update: 17:12

Na het ontslag van trainer Ronald Koeman zwaait Xavi inmiddels met de scepter bij FC Barcelona. Het lijkt er op dat de Spaanse trainer het niet ziet zitten in Luuk de Jong. De naam van Baghdad Bounedjah, spits van Al-Sadd (de vorige werkgever van Xavi), wordt door Spaanse media genoemd bij Barça.

Door blessures van Kun Agüero, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé zijn er voorin weinig mogelijkheden voor de 41-jarige oefenmeester. Luuk de Jong lijkt onder de nieuwe trainer weinig uitzicht te hebben op speelminuten. Tegen Espanyol kwam de Nederlander niet in actie.

Onder meer het Madrileense AS schrijft over vermeende interesse van de Blaugranas in de 29-jarige Bounedjah. De Algerijn kan uitstekende statistieken overleggen in Qatar. In 165 wedstrijden wist de spits maar liefst 169 maal het net te vinden. Dit seizoen maakte hij tot nu toe zeventien doelpunten in twintig wedstrijden. Daarnaast wist hij tot vijf assists te komen. De verwachting is dat FC Barcelona niet diep in de buidel hoeft te tasten voor de komst van de speler.

De Algerijn speelde nog niet eerder in Europa. Voordat de 46-voudig international van Algerije (22 goals) bij Al-Sadd arriveerde, speelde hij onder meer in de Algerijnse en Tunesische competitie. AS meldt dat Bounedjah als vertrouweling van Xavi bij de Qatarese club gold. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!