Lyon in ieder geval één duel zonder publiek na wangedrag supporters

Lyon in ieder geval één duel zonder publiek na wangedrag supporters

22 november - 16:05 Laatste update: 16:17
Ligue 1 0 Reacties

De wedstrijd tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille werd zondag al na vier minuten stilgelegd. Aanleiding was een flesje water dat door een Lyon-supporter tegen het hoofd van Marseille-ster Dimitri Payet gegooid werd. De disciplinaire commissie van de Ligue 1 onderzoekt het incident.

Payet ging onderuit na de harde klap. De wedstrijd werd vervolgens direct stil gelegd door arbiter Ruddy Buquet. Het duurde maar liefst anderhalf uur voordat definitief besloten werd dat de wedstrijd niet meer hervat werd.

Het incident wordt inmiddels onderzocht door de disciplinaire commissie van de Ligue 1. Op woensdag 1 december neemt OL het in een leeg stadion op tegen Stade de Reims. Gedurende het onderzoek wordt het toelaten van supporters in het Parc Olympique Lyonnais verboden.

Op 8 december wordt een uitspraak van de commissie verwacht en dan wordt ook bekend of de wedstrijd wordt uitgespeeld. De schuldvraag is het belangrijkste criterium voor de strafmaat. Gekeken wordt of de club verantwoordelijk gehouden kan worden voor de misstanden, of dat het incident als een individuele wangedraging wordt beschouwd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie