Transfernieuws

Update: Groningen verhuurt Postema: 'Ben volwassener en sterker geworden'

Update: Groningen verhuurt Postema: 'Ben volwassener en sterker geworden'

31-08-2022 19:24 Laatste update: 10:17
1

Romano Postema gaat de rest van het seizoen op huurbasis spelen voor Roda JC, meldt Voetbal International. De spits van FC Groningen is naar verluidt op dit moment in Kerkrade om zijn aanstaande transfer af te ronden.

Postema heeft nog een contract tot medio 2025 bij Groningen. Vorig seizoen kon het talent onder Danny Buijs nog rekenen op veel minuten als invaller, maar de nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth lijkt niet onder de indruk te zijn van de twintigjarige spits. Daarentegen zou Roda-trainer Jurgen Streppel wel erg gecharmeerd zijn van Postema. De ploeg uit Kerkrade staat momenteel op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Zondag spelen de Limburgers tegen MVV Maastricht.

De talentvolle aanvalsleider wordt naar alle waarschijnlijkheid de tweede spits die deze transferperiode nog zal vertrekken uit Groningen. Collega Jørgen Strand Larsen gaat de overstap maken naar Celta de Vigo, dat eerder nog een bod van tien miljoen afgewezen zag worden. De kans is aannemelijk dat de Noorse aanvalsleider de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis van Groningen wordt. Dit record staat nu op naam van Marcus Berg, die in 2009 voor 9,4 miljoen euro naar Hamburger SV verkaste.

Update: De kogel is door de kerk: Postema verlaat FC Groningen op huurbasis en gaat aan de slag bij Roda JC. "Het afgelopen seizoen ben ik volwassener en fysiek sterker geworden. Ook merk ik dat ik beter kan omgaan met bepaalde spelsituaties en tactieken. Om mijn persoonlijke ontwikkeling verder door te zetten, denk ik dat de stap naar Roda JC de juiste is. Ik ga er alles aan doen om de gezamenlijke ambities waar te maken en kijk ernaar uit om mijn eerste minuten in het Parkstad Limburg Stadion te maken", aldus de spits op de clubsite. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie